Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Имигрантските квоти на ЕС под въпрос

[post-views]

текст Красимир Белчев

Плановете на ЕС за справяне с растящия брой на хора, опитващи се да влязат в Европа през Средиземно море са пред провал. Това, което поставя кризисните мерки на Брюксел на карта, е предложението за въвеждането на квоти за равномерното разпределение на имигранти в отделните-страни членки. Франция е последна страна, която се обяви против въвеждането на подобна мярка.
Миналата седмица Великобритания отказа да бъде включена в програма за равномерно разпределение на имигранти. Против идеята се обявиха Испания, Естония, Чехия, Полша и още няколко страни. Италианският премиер Матео Ренци, чиято страна е най-засегната от имигрантската вълна от Средиземно море, обвини европейските си партньори, че се опитват да игнорират проблема и обеща да извади телата на издавилите се преди месец 800 души.
В понеделник ЕС одобри създаването на военноморска мисия, срещу криминалните организации за трафик на хора в Либия. Тя обаче трябва да получи мандат от Съвета за сигурност на ООН.От началото на година над 50 хиляди имигранти са влезнали в Европа през Средиземно море.С увеличаването на поток растат и фаталните случа. Повече от 1800 души са се издавили при опит да прекосят морето.

Най-ново

Единична публикация

Избрани