Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В България се завърнаха близо 110 военнослужещи от мисията в Афганистан

[post-views]

Близо 110 военнослужещи от двадесет и осмия контингент от Въоръжените сили на Република България се завърнаха успешно от участието си в мисията „Решителна подкрепа“ в Афганистан. Самолетът с военнослужещите кацна в 15,43 часа днес, 25 май 2015 г., на летище София. Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността командващ на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, който ги поздрави за достойно изпълнените задачи по време на мисията. Национален командир на двадесет и осмия контингент е полковник Георги Маргитин.
Официалните церемонии по посрещането на 28-ия контингент ще се състоят на 28 май в Карлово (механизиран взвод и щабни офицери) и в Смолян (екип от съветници).

Мисията „Решителна подкрепа“ е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани