Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Повече от 500 души обучи логистичният център във ВА „Г. Ст. Раковски“

[post-views]

Андрей Рангелов

Повече от 500 български и чуждестранни специалисти е обучил досега регионалният логистичен център, създаден с подкрепата на Франция във ВА „Г. Ст. Раковски“. Това стана ясно по време на тържеството за 10-годишнината на центъра. Сред присъстващите бяха заместник-министърът на отбраната доц. д-р Орхан Исмаилов и гости от посолството на Франция и Френския институт.
Мисията на центъра е да даде квалификация и да развие управленските компетентности на обучаваните, изтъкна началникът на катедра „Логистика“ полковник доц. д-р Мирослав Ст. Димитров. В бъдеще е целесъобразно да се разшири обучението и да се задълбочи връзката с водещи центрове във Франция, изтъкна той.
В центъра се получават не само съвременни теоретични знания, но и практико-приложни умения, заяви заместник-министър Исмаилов. От името на министъра на отбраната той награди със сувенирен нож полковник доц. д-р Любен Димитров. 
Тази година Военната академия стартира процедура за присъединяване към франкофонската университетска агенция, в която членуват повече от 800 университета в цял свят, посочи заместник-министър Исмаилов. Убеден съм, че тази инициатива ще даде нови възможности и нови хоризонти за военното образование и развитието на ВА, допълни той.
Обръщам се с чувство на гордост към всички, които допринесоха днешното събитие да бъде празник на успеха, сподели началникът на ВА „Г. Ст. Раковски“ контраадмирал Митко Петев. Той награди полк. Мирослав Ст. Димитров с плакет на академията.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани