Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Избори в Македония ще има догодина

[post-views]

Боряна Радева

В Македония ще има предсрочни парламентарни избори през април 2016 г. Това обяви еврокомисарят Йоханес Хан в Скопие след близо 9-часови преговори с лидерите на основните македонски партии.
Дотогава трябва да се променят избирателният закон и избирателните списъци. В преговорите участваха премиерът и лидер на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Зоран Заев, както и ръководителите на двете албански формации – Али Ахмети и Мендух Тачи.
„Както виждате, заобиколен съм от лидерите на политическите партии, имахме добра дискусия и е добре, че и този път те потвърдиха ангажиментите си за европейското бъдеще на страната. Преди това е важно да се решат вътрешните проблеми, да се постигнат политически компромис и баланс. Договорихме се за преходен период, а до края на април следващата година да се проведат предсрочни избори, но преди това е важно държавата да се подготви (за изборите). Да се прегледат избирателните списъци и да се приемат всички препоръки на Евросъюза“, изтъкна еврокомисарят.
Йоханес Хан очаква честно и сериозно състезание и подобряване на политическата култура в страната. Съобщава се също, че Йоханес Хан си е тръгнал от представителството на ЕС в Скопие, където обаче са останали Никола Груевски, Зоран Заев, Али Ахмети и Мендух Тачи. Според предварителните съобщения те трябва да проведат нова лидерска среща.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024