Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ремонтът край браздата е като малка мисия

[post-views]

Андрей Рангелов

efr_BakoevРаботата ни тук е като една малка мисия, казва ефрейтор Георги Бакоев от в. ф. 42600 в Стара Загора. Наистина условията, при които се трудят военнослужещите на оградата по южната ни граница, са сравними дори с тези в Афганистан. Жега, вятър, прах затрудняват ремонта на съоръжението. Но воините не се предават. Ефрейторът и колегите му са вдигали оградата миналата година и добре познават „Бруно“ и другите елементи на съоръжението. Затова напредват с добро темпо по ремонта.
Във формированието съм вече девета година, споделя Бакоев. С опита от миналата година той и колегите му умеят да вършат всяка от дейностите по оградата – монтаж и демонтаж на „Бруно“, на пано, на бодлива тел. Иначе във формированието си ефрейторът е механик-водач.
Не е бил наборен войник. Но е завършил висше образование – икономика. Дето се вика – на майтап започнах тази работа и ето – вече 9-а година я върша, споделя с усмивка. Идва в строя, след като се дипломирал като икономист. На съпругата му, която вече е акушерка, тогава оставали година-две до дипломата за висше образование.
Решихме да започна в армията за някоя година, но още съм в строя и продължаваме напред, казва ефрейторът.
Службата под пагон му харесва, вижда и перспективи за развитието си, евентуално да стане сержант. Участва в занятията на формированието си, както и във всички дейности на военната служба. В свободното си време със съпругата му и 6-годишният им син обикалят из туристическите обекти в страната, бродят по екопътеки.
Армията сплотява колектива, в нея човек намира нови приятели, казва ефрейторът. Бих препоръчал на младите хора военната професия, защото е добро начало на трудовия им път и им осигурява условия за развитие, допълва той.

Най-ново

Единична публикация

Избрани