Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тирана събра висши военни

[post-views]

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов участва в Тирана в годишната среща на заместник-началниците на отбраната в рамките на Процеса на срещи на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа (SEDM). По време на заседанията се обсъждат ефективността и ефикасността на съществуващите форми на регионално сътрудничество.
На 17 март 2015 г. в Букурещ под председателството на България се проведе среща на работна група на експерти (HLEM), създадена с решение на министрите на отбраната от SEDM с цел да бъде извършен преглед на ефективността и ефикасността на съществуващите форми на регионално сътрудничество. На срещата на HLEM в Букурещ бяха извършени анализ и оценка на работата и бяха подготвени препоръки, които да бъдат обсъдени на предстоящите срещи във формат SEDM през 2015 г.
Процесът SEDM е създаден като основен механизъм за повишаване на регионалната сигурност и стабилност. Едно от най-резултатните постижения на процеса SEDM е създаването и функционирането на многонационалната Бригада „Югоизточна Европа“ (SEEBRIG). През годините бригадата се утвърди като успешен многонационален проект със сериозен принос към регионалната сигурност и стабилност.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024