Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хакери разбиха компютрите на федералните служби в САЩ

[post-views]

текст Красимир Белчев

Федералните служби на Съединените щати са станали жертва на мащабна кибератака. Властите се опасяват, че хакери са откраднали личните данни на няколко милиона държавни служители.
Осветени са личните данни на над 4 милиона настоящи и бивши служители от различните американски федерални служби. Властите предполагат, че зад кибератаката стоят китайски държавни хакери.
Федералният офис за управление на човешките ресурси съобщи, че нападението е било извършено през април. Това е най-голямото изтичане на информация за държавни служители в историята на страната.
Служители на правоприлагащите служби, цитирани от агенция Ройтерс, твърдят, че атаката е дело на чуждестранни организации или държави.
ФБР ръководи разследването. От бюрото заявиха, че отговорните ще бъдат изправени пред съда. Освен личните данни в компютрите на Федералният офис за управление на човешките ресурси се съхраняват и личните пароли за достъп на служителите.
Нито една от службите обаче не уточнява точно каква информация е открадната.
Китайското посолство във Вашингтон призова да не се правят прибързани заключения за евентуалното участие на китайски хакери, защото би било безотговорно и контрапродуктивно.
В миналото няколко държавни департамента на САЩ са ставали жертва на подобни атаки.

Най-ново

Единична публикация

Избрани