Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подновяването на преговорите между Гърция и кредиторите й е под въпрос

[post-views]

текст Краси Белчев

Подновяването на преговорите между Гърция и кредиторите й за отпускането на свежа финансова помощ са под въпрос. Правителството в Атина обяви, че все още не е получило официален отговор от Европейския съюз и Международния валутен фонд, ден след като представи нов план с реформи, с който се надява да задоволи техните условия.
Освен, че ЕК не е дала отговор по новия план на Гърция за реформи в замяна на свежа финансова помощ, през деня се появи още една въпросителна. Срещнали ли са се гръцкият премиер Алексис Ципрас и лидерите на Франция и Германия?
От кабинета на Ципрас обявиха през седмицата, че той има планирана за сряда среща с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в Брюксел.
Оказа се, че в графика на двамата лидери няма подобно нещо.
Преговорите между Гърция и кредиторите й в лицето на ЕС и МВФ бяха прекратени миналата седмица, заради  непреодолимите различия.
Брюксел е готов да опусне един милиард и половина евро на Атина, с които да погаси заема си към МВФ, но в замяна гръцкото правителство трябва да продължи болезнените икономически реформи и политика на бюджетни съкращения.
Условие, което за крайнолявото правителство в Гърция, е равносилно на предсрочни избори.

Най-ново

Единична публикация

Избрани