Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Действията при кризи обсъждат в София

[post-views]

Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия (CMDR COE) е домакин на семинар на тема „Междуведомствено взаимодействие при управлението на кризи и реагирането при бедствия” и на финалната координационна конференция за проекта на НАТО по урбанизацията, съобщиха от МО. В международния форум, който приключва днес в София, участват представители на 19 държави-членки на НАТО и страни-партньори, международни организации и държавни институции. 
„Управлението на кризи е един от приоритетите на Алианса, който кореспондира пряко с колективната сигурност”, каза заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев при откриването на семинара. Той подчерта, че предварителната подготовка за отговор на кризи е задача не само на държавните институции, но и на международните организации.
В първата работна сесия участваха също постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, Гюнтер Бретшнайдер – началник на сектор за планиране на гражданска защита при бедствени ситуации (Civil Emergency Planning Outreach Section CEPOS) при Щаба на НАТО, контраадмирал от резерва Крис Садлър – заместник-директор „Военноморски операции” в командването на американския военноморски флот и полковник Васил Русинов – директор на CMDR COE. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани