Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Какво да се прави? Отговор има!

[post-views]

todor_tokin

Тодор Токин
Изследването на Института за перспективни изследвания за отбраната към Военна академия „Г.С. Раковски“ показва някои тревожни настроения у анкетираните 1407 военослужащи от 35 формирования и структури. 
Първо, за над 70 на сто от хората под пагон образът на Българската армия в обществото не е добър. Второ, 61 на сто от военнослужещите смятат, че социалният им статус не е много добър. Трето, 40 на сто от тях отговарят отрицателно на въпроса „Имате ли усещането, че работите в престижна институция“? Четвърто, 55 на сто не са сигурни, че службата във Въоръжените сили им гарантира сигурност и предвидимост за бъдещето. 
А на въпроса „Какво да се прави“ отговори дават хилядата анкетирани граждани: над 80 на сто от тях смятат за много важно да се издигне общественият престиж на Българската армия и почти 60 на сто искат военният бюджет да бъде увеличен. 
И още нещо – всички приказки за излизане от НАТО или референдум за оставането ни в него са безсмислени на фона на онези едва 6 на сто, които смятат, че  членството ни в Алианса изобщо не е важно. А над 70 на сто считат за важен приноса на България към общата европейска политика за сигурност и отбрана.

Най-ново

Единична публикация

Избрани