Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Ненчев: Използваме всяка възможност за подготовка

[post-views]

parashut_znameТрябва да използваме всяка възможност за подготовка на Българската армия, за да поддържаме висок боен дух. Това каза вчера министърът на отбраната Николай Ненчев, който заедно с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов наблюдава съвместната българско-американска подготовка „Тракийско лято – 2015”. Проявата продължава до 26 юли в района на летище „Пловдив“ и авиобаза „Крумово“.
По време на ВИП-деня вчера беше извършен десант с над 120 парашутисти. Бяха показани действия по десантиране чрез способа „бързо въже“, аварийно-спасителни операции, авиомедицинска евакуация.
Повече от 400 военнослужещи – парашутисти от различните видове Въоръжени сили и структури на МО тренираха задължителни елементи от подготовката на Силите за специални операции. В подготовката участват и формирования от силите на САЩ в Европа, а като наблюдатели присъстват и военнослужещи от Великобритания.
Изключително съм впечатлен и въодушевен от това, което видях на полигон „Ново село“ и сега на летище „Пловдив“, отбеляза Ненчев. Предния ден министърът на отбраната и вицеадмирал Николов посетиха българско-американското съвместно съоръжение на полигон „Ново село“. Те наблюдаваха динамичен показ в рамките на съвместната българско-американска подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE – 15.1“ – PLATINUM LION 15-3. Демонстрациите на съвместна операция за обезвреждане на терористична група бяха изпълнени от формирования от Сухопътните войски, сили и средства от ВВС, Морската пехота на САЩ и формирования от Албания, Великобритания и Румъния.

(БА)

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани