Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британският министър на отбраната идва у нас

[post-views]

Michael FallonПосещението ще бъде по покана на българския му колега Николай Ненчев, датата ще се уточни допълнително. 
Британският военен министър Майкъл Фалън е привърженик на ЕС и се притеснява от Путин. Той е син на хирург, носител на Ордена на Британската империя. Като студент участва в движение, подкрепящо оставането на страната в Европейската икономическа общност (предшественика на Европейския съюз). След университета се присъединява към консерваторите и в началото на 80-те е избран за депутат. 
През 1988 г. заема длъжността парламентарен организатор в кабинета на Маргарет Тачър. В края на 90-те Фалън вече е утвърден представител на консерваторите и заема различни парламентарни и партийни длъжности. 
Преди да стане министър на отбраната през юли 2014 г., Фалън заема два пъти позицията заместник-министър. В периода 2012-2014 г. той е заместник на министъра на Бизнеса и предприемачеството. От януари до юли 2014 г. е заместник в министерството на енергетиката в кабинета на Дейвид Камерън. 
Фалън замести на най-високия военен пост евроскептика Филип Хамънд, който през юли миналата година пое поста министър на външните работи. Като министър на отбраната Фалън е убеден, че Русия е заплаха за Европа, особено за балтийските държави и, че НАТО трябва да е готов да отговори на руската агресия.    

 (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани