Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Намалихме квотата за бежанци

[post-views]

bejanci_migrantiСлед участието си на заседанието на министрите на вътрешните работи на ЕС в Съвета по правосъдие и вътрешни работи министър Бъчварова подчерта, че на практика, в сравнение с първоначално определения брой българското правителство е успяло да намали с около 33 процента броя на търсещите убежище, за които се планира да бъдат приети от страната ни в рамките на Европейския дневен ред относно миграцията. Страната ни ще приеме точно 500 души, увери министърът.
През май ЕК предложи България да приеме 788 търсещи убежище от общо 40 000 за целия ЕС, които да бъдат разпределени от Италия  и Гърция, където са пристигнали първоначално, а също и около 200 души от трети страни, търсещи закрила и убежище в ЕС.
Преди заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи министър Бъчварова председателства първа среща на вътрешните министри от Залцбургския форум в рамките на българското председателство, което стартира този месец, и ще продължи в неформални рамки до края на годината. Всички участници се обединиха около нуждата от гъвкав и навременен механизъм за финансиране на дейностите по разпределение и презаселването в рамките на Европейския дневен ред за миграцията и възможностите, които съществуват за това.

Най-ново

Единична публикация

Избрани