Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кения очаква Барак Обама

[post-views]

Президентът на Съединените щати Барак Обама замина за Кения. Родината на бащата му е първата спирка от бизнес обиколката на американския държавен глава в Африка.
Избирането на Барак Хюсеин Обама за президент на САЩ през 2008 г. стана повод за масови тържества в Кения. От тогава обаче американският държавен глава, независимо от четирите си официални посещения на Черния континент, не е стъпвал в родината на баща си.
Хората в родното село на бащата на Обама – Когело не крият разочарованието си, че той няма да ги посети.
Село Когело се намира точно на екватора, близо на езерото Виктория. Там е погребан бащата на американския президент – Барак Обама старши, който след няколко брака и развода, загива  на 46 години при катастрофа. По-голямата част от хората в село Когело имат роднинска връзка с американския президент. Най-близката му роднина там е Сара Обама, която е трета съпруга на дядо му по бащина линия, и която американският президент нарича Баба. Сара Обама смята, че всеки един кениец е брат на Обама, макар да няма шанс да го види, е доволна, че най-накрая е решил да посети Кения като президент на САЩ. Като малък хората в селото са наричали Обама „Бари”. Тук не може да се пропусне любопитния факт, че докато течеше президентската кампания на Обама властите в Кения прокараха вода и електричество в  село Когело. Надеждите на хората в Кения, че САЩ ще помогнат на страната, засега се оказват напразни.

Най-ново

Единична публикация

Избрани