Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гръцкият премиер плаши с предсрочни избори

[post-views]

cipras_garciqГръцкият премиер Алексис Ципрас заплаши разбунтувалите се депутати от неговата партия СИРИЗА, че ако загуби парламентарно мнозинство ще проведе предсрочни избори. Много от съпартийците на Ципрас открито го критикуват за договорени от него условия с кредиторите на страната за отпускането на свежа финансова помощ.
Очаква се до края на деня Цирпас да представи на съпартийците си информация до къде са стигнали преговорите с кредиторите на страната за отпускането на финансова помощ.
Много от членовете на СИРИЗА не крия разочарованието си, че новите условия, които Атина прие миналата седмица, са по-тежки от тези, които гърците отхвърлиха на референдум.
Сред най-големите критици на Ципрас е неговият бивш финансов министър Янис Варуфакис, който ежедневно публикува коментари на страницата си в Туитър за новата спасителна програма на страната.
Варуфакис, който обяви плановете си създаването на нова политическа партия, е разследва от прокуратура за заговор срещу държавата, след като се появи информация, че планирал въвеждането на паралелна национална валута, за да ускори излизането на Гърция от еврозоната.
В същото време директорът на МВФ Кристин Лагард отново призова ЕС, в частност страните от eврозоната да преструктурират гръцкия външен дълг. Според нея само така гръцката икономика може да бъде рестартирана.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани