Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха останки от изчезналия малайзийски самолет на полет МH370

[post-views]

samolet_boing777_malaiziqЕдна от най-големите мистерии в съвременната история на цивилната авиация може да бъде разбулена. Властите на френския остров Риюниън съобщиха, че са открили останки на самолет модел Бойнг 777. Има голяма вероятност те да са   от малайзийски пътнически самолет, който изчезна над Индийския океан миналия март.
Съдбата на полет MH370 на малайзийските авиолинии стана обект на редица спекулации. От отвличането на самолета от терористи до извънземна активност. Откритите останки от властите на остров Реюниън съвсем скоро ще сложат край на конспиративните теории, защото според експерти, открита част е именно от самолет модел Боинг 777. Отделно от пускането на модела в експлоатация има общи 4 големи катастрофи с него, но само Полет МН370 се е разбивал южно от екватора.
Открита част, за която се знае, че е закрилка от крилото на самолета, вече пътува за Франция за щателен анализ.
Самолетът на малайзийските авиолинии, с 239 души на борда, изчезна от радарите един час след излитането си от град Куала Лумпур за Пекин на 8 март 2014г. Операцията по издирването му започна в Южно китайско море, но в последствие зоната на търсене беше разширена на стотици километри в радиус в района Южния Индийски океан.
Ако бъде потвърдено, че частта е от злощастния полет, това ще даде малко спокойствие на близки и родните на пътниците, които от месеци са в очакване да разберат съдбата на любимите си. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани