Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бул. „Витоша” се затваря

[post-views]

От утре частично ще бъде затворен бул.”Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и връзката с бул.”България”. Поради подмяна на релсовия път и ремонта на мостовото съоръжение на бул.”България”ще бъде спрян и трамвай №7, който се движи по него. В участъка на булеварда, той ще бъде заменен с автобус. Това каза зам.-кметът на Столичната Община Любомир Христов, който инспектира ремонта на моста в квартал „Захарна фабрика”.

До началото на учебната година всички ремонтни работи на моста в кв. “Захарна фабрика”,включително с пътната част,трябва да бъдат приключили. Това каза по време на инспекция зам.-кметът по транспорт и транспортни комуникации на Столична Община Любомир Христов.Малко под 6 млн.лв. е стойността на ремонта на моста в кв. „Захарна фабрика” и участъка от бул. ”Сливница” между бул. „Константин Величков“ и бул. „Петър Дертлиев“.  Христов уточни, че само ремонтът на моста струва 3,5 млн. лв.  
Зам.-кметът поясни, че от построяването на моста не е правен основен ремонт. Той припомни, че през пролетта е имало случаи на падащи отломки от съоръжението. По думите му състоянието на моста е било тежко, което е налагало да започне ремонта. Мостът е имал силно корозирали елементи, заради неефективната отводнителна система. Нужно е повдигане на част от конструкцията и подмяна на лагерите. Изграждат се и нови отводнителни решетки и системи, изцяло нова хидроизолация. Преди пускането на участъка ще бъде положен още един пласт асфалт. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Ива Сапунджиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани