Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Внезапно изплезване на Кристиан Крусат

[post-views]

kr_krusantКнигата „Кратка теория за пътуването и пустинята на Кристиан Крусат (от поредицата за новите литературни гласове на творческа Европа) бе представена от изд. „Персей“ и фондация „Европа и светът“. При домакинството на Гергина и Владимир Дворецки хора, изкушени от художествената словесност, тълкуваха тези съвременни литературни приказки за възрастни. В разговора се включиха преводачът на книгата Румен Руменов, редакторът Красимир Проданов, председателят на фондация „Европа и светът“ Гергина Дворецка, преводачката Анета Данчева-Манолова, поетесата Виктория Катранова, издателят Пламен Тотев, преподавателят и преводач Ангел Манолов, Людмила Еленкова от радио „Хеликон“ и др.
 „Може да четеш изключително поетичен текст и в следващия момент да се натъкнеш на дума, която да те шокира – сподели впечатленията си Гергина Дворецка. – То е внезапно изплезване на човек, който ти е изглеждал романтичен.“
Анета Данчева вижда нещо общо в стила на испанския автор и една книга, която е превеждала и която също е спечелила литературната награда на ЕС, „Аутистът и пощенският гълъб“ от Родаан ал Галиди. Владимир Дворецки намери прилики между Крусат и Борхес.
Стана ясно, че в имейл до българските си издатели Кристиан Крусат е изразил възхищението си от оформлението на българското издание – снимката и дизайнът на корицата са дело на Деница Проданова. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани