Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зимбабве търси правосъдие за убийството на лъва Сесил

[post-views]

lav_lovciЗимбабве официално поиска от САЩ да екстрадират американския заболекар, който уби лъва Сесил, за да му повдигнат обвинения за бракониерство. За това настояват и  близо 100–те хиляди американцки, които подписаха специлана петиция до американския президент Барак Обама.
Белият дом все още няма официална позицията по въпроса, но потвърдиха, че са получили петицията.
Американската ловно-рибарска агенция съобщиха, че проверят дали с действията зъболекарят от Минесота Уолтър Джеймс Палмър е нарушил Акта Лейси, който предвижда сурови наказания за хората, които по един или друг начин нанасят вреди на дивата природа.
Палмър продължава да твърди, че не е виновен, защото е вярвал, че ловът е бил законен. Той призна, че не е бил наясно, че преследва 13 годишния лъв, който е една от най-известните атракции в резервата Хванге.
Прокуратурата в Зимбаве обаче е категорична, че Палмър е бракониер, защото платил над 50 хиляди долара на двама души да обстреля лъва.
Срещу тях вече има повдигнати обвинения.
Убийството на Сесил предизвика международна гняв, а убиеца дори и да не бъде екстрадиран, може да загуби практиката си, след като хората заяви, че няма да стъпят в зъболекарския му кабинет.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани