Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Има ли проблем в управляващата коалиция?

[post-views]

Публикация във Фейсбук на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев разбуни духовете и разклати управляващата коалиция. Постът на Кънев дойде, след като в четвъртък Народното събрание избра Мая Манолова за омбудсман на републиката. Тогава лидерът на ДСБ и най-силна фигура в Реформаторския блок, публикува в социалната мрежа мнението, че трябва да има предоговаряне на коалицията и че може да се върви на нови избори, ако Реформаторският блок остане „самотен“ в желанието за реформи.

Заради забавените реформи, за които и Радан Кънев споменава в публикацията си, от Реформаторския блок излязоха с призив още другата седмица да бъде свикан Съветът за развитие – органът, който решава коалиционните проблеми.  
Вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова научи от медиите за искането. Написаното от Кънев определи като предизборен ход. 
Дали става въпрос за героизиране на позиции или искрено недоволство от забавените реформи не можахме да разберем от първоизточника Радан Кънев, който е на специализация в Съединените щати.

Най-ново

Единична публикация

Избрани