Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

56 воини завършиха обучението си

[post-views]

През тази седмица в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, приключи обучението на 56 военнослужещи от Сухопътни войски за придобиване на първо сержантско звание. Тяхната общовойскова военна подготовка по първи модул премина в „Център за подготовка на войници за назначаването им на сержантски длъжности и сержанти“, с командир подполковник Димитър Торлаков. Занятията водеха командирите на взводове и инструктори от ротата на капитан Ради Радев. 
Освен текущото оценяване, те положиха изпити по строева и физическа, огнева и тактическа подготовка. Днес е тържественото връчване на документите. Военнослужещите са от формирования на СВ в Карлово, Казанлък, Враца, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Свобода, София, Горна Оряховица, Асеновград, Плевен, Мусачево.
Те са доволни от обучението, защото то им дава нови знания, изгражда необходими способности и е път за тяхното израстване в избраната професия. Редник Иван Мирчев, който служи във в. ф. 24620 – Свобода, е благодарен, че поелият ги команден и инструкторски състав е на отлично ниво, което е способствало за високото качество на учебния процес и уточнява: „Целта е да станем командири на отделения. И това беше осъществено чрез нови знания, упражняване, трениране“. 
Ефрейтор Георги Атанасов от в. ф. 54120 също е с много добро впечатление от обучението. „Инструкторите, офицерите дават добра база данни по дисциплините, които са заложени по план. Преподават материала в пълен обем, полагат старание ние да усвоим новите знания. А това, че ние сме от различни формирования също е полезно – за обмяна на опит, умения, подход в ежедневната войскова работа“, казва още ефрейтор Атанасов.

Валерия Тодорова

Най-ново

Единична публикация

Избрани