Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стойчев може да поеме Италия

[post-views]

stoi4ev_voleyБългарският старши треньор на шампиона на Италия „Тринтино Волей“ („Тренто“) и бивш селекционер на мъжкия национален отбор на България Радостин Стойчев има голяма вероятност да бъде следващия тнаставник на Италия.
Късно в сряда вечер досегашният селекционер Мауро Беруто подаде оставка, след като бе поставен под натиск от ръководството на Италианската федерация по волейбол. Очаква се неговият заместник да бъде обявен най-късно на 1 август. Няколко са спряганите имена за бъдещ селекционер на „Скуадра адзура“. 
На първо място е спряган Джанлоренцо Бленджини, който до миналия сезон бе начело на „Латина, а от новия сезон ще води гранда „Лубе Банка“ (Марке).
Радостин Стойчев, който е начело на „Тренто“, е второто най-спрягано име за поста, като българинът има пълна подкрепа на президента на „Тренто“ и шеф на Волейболната лига „Диего Мосна“. 
Наставникът на носителя на Купата на Италия – Модена Анджело Лоринцети също е сред вероятните заместници на Мауро Беруто, а 4-ото име, за което усилено се говори, че може да стане селекционер на Италия, е наставникът на Цветан Соколов в турския „Халкбанк“ (Анкара) и волейболист №1 на 20. век Лоренцо Бернарди.
Прокрадват се идеи, че новият селекционер може и да не е сред тези имена, а да е чуждестранен специалист.
Като най-интересен вариант се смята сегашният селекционер на женския национален отбор на Бразилия Жозе Роберто Гимараеш, който изведе „Селесао“ до 2 поредни олимпийски титли от Пекин 2008 и Лондон 2012 при дамите. Зе Роберто има и олимпийска титла от „Барселона 92“, но като селекционер на мъжкия национален отбор на Бразилия.    

Най-ново

Единична публикация

Избрани