Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Николай Ненчев: Имаме още един повод за гордост

[post-views]

Министърът на отбраната Николай Ненчев откри плувния маратон „Галата-Варна“, който е съвместна инициатива на Военноморските сили, Община Варна и спортен клуб „Черно море“. „Имаме още един повод за гордост“, посочи министър Ненчев в своето слово и обяви приключилото успешно участие на модулни групи от Българската армия в погасяването на пожара в Рила. Той акцентира на изключителния професионализъм, проявен от военнослужещите и заяви, че вече е подписал благодарствен адрес до участвалите формирования.

Пълният текст на благодарствения адрес:

Уважаеми офицери, сержанти и войници,

Осем дни вие, военнослужещите от Българската армия, участвахте в дейностите за погасяване на пожара в Рила. Модулни групи от военните формирования в Благоевград и Горна баня, екипажите на вертолетите Ми-17, команден, технически и логистичен състав положиха максимални усилия, за да спрат огнената стихия обхванала Рила.

През тези трудни дни военнослужещи, пожарникари, горски работници и доброволци действахте заедно при изключително сложни условия – високи температури и труднодостъпен терен. Това бяха осем дни на борба с огъня на земята и от въздуха, осем дни на постоянство и сила, осем дни на героизъм в битката с природната стихия.

Благодаря на всички вас, доблестни момчета и момичета с пагони, които проявихте професионализъм, отговорност и сърцатост. Вие доказахте, че нашата армия е еманация на смелия българския дух и верен пазител на нацията. Свидетел съм на тежката битка с огъня в планината и повече от всякога знам, че Българската армия съвсем заслужено се ползва с доверието и уважението на своя народ. Изказвам своята благодарност и признателност към вас, българските военнослужещи – истинските герои на днешния ден!

Министър на отбраната на Република България Николай Ненчев

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани