Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ обявиха „война” на климатичните промени

[post-views]
САЩ ще представят амбициозен план за ограничаването на въглеродните емисии във въздуха. Президентът на страната Барак Обама вече разпространи видео клип с основните цели на „Плана за чиста енергия”.
В публикуваното от Белия дом видео Барак Обама определя плана като най-голямата и важна стъпка, правена от САЩ в борбата срещу климатичните промени.
Основните цели на плана за Чиста енергия са въглеродните емисии от енергийния сектор да бъдат намалени с 32% до 2030 г. Планът насърчава агресивната промяна при производство на електричество от фосилни горива към възобновяеми източници.
Обама ще представи официално плановете си няколко месеца преди международната среща за борбата срещу климатичните промени и справянето с последиците от тях в Париж.
Едва представен, планът бързо си намери критици. Въгледобивната индустрия предупреди, че промените ще доведат до драстичното поскъпване на тока, което ще удари най-тежко средната класа.
С наближаването на президентските избори в САЩ догодина, темата тепърва ще е повод за разгорещени дебати. Една от надеждите на републиканска партия Джеф Буш се обяви против плана на Обама с довода, че това ще остави безброй хора без работа.
От другата страна кандидатът на демократите Хилъри Клинтън приветства енергийния план на съпартиеца си Обама и обеща да го защити на всяка цена, ако влезе в Белия дом.
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани