Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Над 5,5 млн. лв. е отделила Столичната община за ремонт на училища и детски градини

[post-views]

Това лято общината е заделила малко повече от 5 милиона и половина лева за ремонти на детски градини и училища. Това стана ясно, след като кметът на столицата Йорданка Фандъкова инспектира санирането на 5 Обединено детско заведение в район „Подуяне”. 
Фандъкова обясни, че основен ремонт ще бъде извършен на повече от 35 сгради – училища и детски градини, като само в район „Подуяне“ се ремонтират 4-ри детски градини.
До 15 септември, когато започва новата учебна годинa, се очаква обновяването на всички детски градини и училища да бъдат заършено.

5 ОДЗ в „Подуяне” е едно от четирите ремонтирани в района. Сграда на детската градина е строена през 1973 година. Преди да бъде поставена топлоизолацията се е наложило сградата да бъде конструктивното укрепена. Поправя се и ВиК инсталацията, което ще помогне за спирането на течовете в детската градина. Според градоначалника, заради лошо отводняване на терена е имало подкопаване.
В тази детска градина се очаква да се постигне добър ефект от поставянето на топлоизолацията от икономия на средства за енергия, тъй като е стара, тип панелна сграда. Сметките показват, че ще бъдат спестени 40% от парите плащани за топло през зимата. Тези средства ще остават в детската градина.Продължава ремонтът в 25 училища и детски градини в столичната община. Очаква се само в една детска градина и едно училище ремонтите да не приключат на 15 септември. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани