Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов атентат на турската граница

[post-views]

Ново смъртоносно нападение в Турция. Трима турски войници и охранител бяха убити от самоделна мина в югоизточната провинция Сирнак. Атаката става на фона на продължаващата военна операция на Анкара срещу бойците на Кюрдкската работническа партия ПКК. Кюрдските сепаратисти от ПКК са предполагаеми извършители на последното нападение. Само преди два дни смятаната от Турция, САЩ и ЕС за терористична организация пое отговорност за самоубийствената атака в провинция Агри. В нея загинаха двама войници, а други 24 бяха ранени.
С последните две жертви турската армия е загубила общо 18 войници от началото на въздушната операция на Анкара срещу различни терористични организации по границата ѝ с Ирак и Сирия.
ПКК предупреди, че нападенията ще продължат, докато турските изтребители обстрелват позиции на организацията на територията на Ирак.
Подновеното насилие вече постави на карта започналите през 2013 г. мирни преговори между Турция и кюрдите от ПКК, с които трябваше да се сложи край на продължаващия от 30 години конфликт между тях.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани