Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гърция пред предсрочни избори наесен

[post-views]

garciq_zname_parlamentИма голяма вероятност наесен в Гърция да се проведат предсрочни избори. Това заяви говорителят на кабинета Олга Геровасили, като се мотивира, че правителството на Алексис Цирпас е загубило парламентарното си мнозинство.

За предсрочни парламентарни избори в Гърция се заговори още миналия месец и то от самия премиер Алексис Ципрас. Лидерът на крайно лявата СИРИЗА не скри разочарованието си от част от неговите депутати, които открито го критикуват за условията, които той договори с кредиторите за отпускането на свежа финансова помощ.

Ципрас загуби парламентарното си мнозинство още при гласуването на пакетите от реформи, с които да започнат официалните преговори с кредиторите.

Законите минаха с помощта на опозицията.

В същото време преговорите с кредиторите навлизат в финалната си права, като според финансовия министър Евклид Цакалотос трябва да приключат до 18 август.

Но финализирането на споразумението, с което Атина ще получи първия транш от поисканите 86 милиарда евро, трябва да мине през гръцкия парламент, който е разединен по проблема.

Очакването продължава да изнервя инвеститорите, а това се отразява на гръцките пазари, чиито акции се сринаха през последните дни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани