Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Болница от Търговище остана без лиценз

[post-views]

Болница от Търговище остана без лиценз заради източване на Националната здравна каса. За първи път у нас здравен министър отнема разрешителното за работа на лечебно заведение. Министър Петър Москов се закани, че и други лечебници в страната може да имат съдбата на специализираната хирургична болница за активно лечение „Папуров“.

Проверката срещу частната болница в Търговище е започнала през 2007 г. по сигнали на пациенти и здравната каса. 
Установено е, че за 9-месечен период специализираната хирургична болница за активно лечение „Папуров“ е източила 200 000 лева от касата, отчитано е лечение на заболявания, каквито пациентите никога не са имали.Затова договорът и с касата за 1 милион 5 хиляди лева за тази година е прекратен. 
В момента болницата има 16 пациенти, които ще бъдат преместени в други лечебни заведения. Министър Москов заяви още, че това няма да е последната болница, на която ще бъде отнет лиценза заради фалшифициране на документи.
Петър Москов добави, че за него отнетият лиценз е ясен сигнал, че държавата действа и че всяка болница, която си позволи да краде пари от хората ще понесе своята отговорност.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани