Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лодка с десетки имигранти потъна край Либия

[post-views]

migranti_lodkaПоредният трагичен инцидент с имигранти в Средиземно море. Повече от 300 души се водят в неизвестност, след като препълнена лодка с имигранти се преобърна край бреговете на Либия.
По данни на италианската брегова охрана в лодката са пътували повече от 700 души. От тях 400 са спасени. До този момент е потвърдена смъртта на 25 души, но броят на жертвите може да скочи драстично.
Ръководителят на комуникациите към Агенцията по бежанците на ООН Мелиса Флеминг обясни в подробности какво се е случило: 

Лодката е изпратила сигнал за помощ на 15 км от бреговете на Либия. Така, че инцидентът е станал малко след отплаването им. По всичко личи, че с пристигането на спасителния кораб, хората от паника, са се скупчили в една част на лодката, което е довело до нейното преобръщане.

Първи се притекли на помощ кораб на Ирландската армия и лодка на Доктори без граница. Малко по-късно в операцията са се присъединили и още кораби.
Трагедията се случи ден, след като ООН представи последния си доклад за смъртните случаи с имигранти. Над 2000 души са загинали в Средиземно море при опит да достигнат до Европа от началото на годината, отбелязва документа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани