Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха още самолетни останки от MH370 на о-в Реюниън

[post-views]

-Властите на френския остров Реюниън съобщиха, че са открили още самолетни останки. Миналата седмица океанът изхвърли и част от крило, което според предварителния анализ е от изчезналия миналата година малайзийски пътнически самолет от полет МH 370.
Сред изхвърлените от океана отломките има част от седалки и самолетна прозорци. По непотвърдена информация властите на остров Реюниън са открили и личен багаж. Малко по-рано малайзийското правителство потвърди, че намереното миналата седмица част от крило, пак на остров Реюниън, е от полет МH370. С това разследването направи първата сериозна стъпка към разбулването на мистерията около изчезнали самолет, който най-вероятно се е разбил в океана. И докато малайзийския премиер Наджиб Разак е убеден, че останките са от самолета, френските следователи, поели случая, се въздържат от заключения. Полет МH 370, с 239 души на борда, изчезна мистериозно от радарите на 8 март на път от Куала Лумпур за Пекин. Последвалата операция по издирването на самолета се смята за най-мащабната провеждана някога.
Независимо, че мистерията вече е разбулена, следователите могат никога да не разберат какво се е случило със самолета, докато не бъдат открити черните му кутии. Годината и половина по-късно това е мисия невъзможна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани