Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пътуваща полиция за ЦСКА

[post-views]

cska_ashdodПровалената контролна среща с израелския „Аждод“ изправя новото ръководство на ЦСКА пред сериозен финансов проблем, разбра „БА“. Почти всички отбори, които имат възможност да участват в първенството на Югозападната „В“ група се притесняват да домакинстват на „червените“ от столицата.
Опасенията са от доста време, но след инцидентите в края на контролата с израелския „Аждод“ тимовете вече открито се притесняват да приемат агитката на гранда от София. „БА“ установи, че инвеститорите на спортния комплекс в Правец, където гостите от Израел са на лагер, са поискали от ЦСКА гаранции за това, че привържениците на столичния тим няма да нанесат материални щети на съоръженията. Такива не са били дадени и дори от ЦСКА са отказали да наемат полиция от София, за да бъде охранявана срещата. Затова се е стигнало до варианта срещата да се проведе в София, но дори в този случай полицаите стояха извън стадиона. Репортер на „БА“ видя във въпросната вечер, че около стадиона бяха дислоцирани достатъчно униформени служители на реда. Те, за радост, даваха сигурност и спокойствие на хилядите столичани, избрали развлеченията и прохладата в неделната вечер на най-големия роден парк.
Полицаите изглежда не са имали ангажимент към мача, което е повече от изненадващо, тъй като винаги има засилен охранителен интерес към подобни спортни събития. Ала това не е най-важното. Притеснителното за новите собственици на ЦСКА, които и да са те, е, че трябва да отделят пари за охрана на мачовете на отбора, където и да се провеждат.
Очаква се в скоро време да се стигне до решителни преговори за наемането на полиция от София за всяко едно населено място, което е домакин на мач с гранда от този шампионат.
cska_fenoveСлед като в сряда вечер БФС обяви санкциите спрямо червените, а преди това им отказа промяна на началния час за неделния мач от ръководството на клуба проведоха среща с играчите. На футболистите бе обяснено какво ще се иска от тях през целия шампионат и им бе съобщено, че именно такива грубияни ще се изправят срещу ЦСКА по време на мачовете. В същото време никой от началниците не се осмелява да говори по темата за образуването на ново дружество с името ЦСКА и докъде е стигнала процедурата по обявяване на несъстоятелност на дружеството.
В един популярен спортен сайт икономист написа следното: „Ако съдът прецени, че едно дружество е неплатежоспособно, той открива процедура по несъстоятелност. Така на практика признава, че неговите ръководители са се провалили и започва да мисли първо за интереса на кредиторите, които са му заели пари, и чак след това са собствениците на дружеството, а на последно място са служителите (феновете на фалиращ футболен клуб не се споменават в закона).
За да защити интереса на кредиторите, успоредно с обявяването на фирмата в неплатежоспособност, съдът назначава и временен синдик. Той трябва да обезпечи имуществото на нелатежоспособната фирма, а също така да опише и класифицира вземанията на всеки отделен кредитор.
Веднъж назначен, временният синдик придобива цялата власт върху оперативната дейност на дружеството, с която преди това са разполагали нейните директори. В срок, поставен от съдията, временният синдик трябва да подготви анализ за състоянието на фирмата и събрание на кредиторите, което се председателства от същия съдия, който е постановил неплатежоспособността.Събранието на кредиторите може да се съпостави със събранието на акционерите, само дето властта вече е преминала от собствениците, в тези, които са заемали пари на фирмата, и днес не могат да си ги получат.“
Синдикът може до голяма степен да направи оздравителен план след преговори с кредитори за опрощаване или намаляване на дълговете, но това не може да стане с данъчните, които искат 10 милиона, а са получили само емблемата, заложена за пет милиона. Кой обаче ще извади поне тези пет милиона, за да ги плати?
На този фон стартира първенството и първото нещо, което трябва да направят началниците, е да извадят средства за охрана. Футболът остава на втори план. Засега.

Най-ново

Единична публикация

Избрани