Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Уникална премия за Мъри в Казахстан

[post-views]

stanimir-stoilovСтанимир Стоилов отново показа, че уникалните европейски битки са негова запазена марка. Воденият от българския специалист „Астана““ сътвори нов голям удар, класирайки се в плейофите на Шампионската лига. Това обаче се случи след изключителна драма и невероятни обрати в мача реванш срещу ХИК Хелзинки, завършил 4:3 за казахстанците след победен гол в добавено време на срещата.
Първият двубой във Финландия завърши 0:0 и отборът на Стоилов влезе в реванша с добри шансове за успех.
Така тимът на Стоилов е само на крачка от груповата фаза на Шампионската лига, а освен това си осигури и сигурно участие в групите на Лига Европа при отпадане от най-силния европейски турнир.
След като в предишния кръг от надпреварата „Астана“ отстрани „Марибор“, ръководството на клуба от столицата на Казахстан раздаде по 10 000 долара лична премия. След историческото класиране за мачове в същинските надпревари на европейските клубни турнири шефовете са обещали да утроят бонуса, разбра „БА“. Това няма да е никакъв проблем за клуб с бюджет от повече от 20 милиона долара пък е вече е ясно, че заради класирането напред в касата на Астана ще влязат минимум 4 200 000 евро. Ще припомним, че помощници на Мъри в „Астана“ са героят от САЩ' 94 Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. 
Много доволен от представянето си в тази азиатска държава е и Димитър Димитров – Херо, който води „Иртиш“. Неговият клуб също има милионен бюджет и се очаква през следващата година да атакува поне групите на Лига Европа. 
С успех в Европа вече може да се похвали и Валери Божинов. След като два пъти през последните четири сезона гранда от Белград „Партизан“ се препъваше в „Лудогорец сега „гробарите“ отстраниха Стяуа след 1:1 в Букурещ и 4:2 в Белград и също като момчетата на Астана ще участват най-малко в групите на Лига Европа. Божинов нямаше късмет в този мач, след като негов гол бе отменен заради засада. Валери пропусна и дузпа, но това не попречи за успеха на тима от сръбската столица. 
В същото време „Шкендербеу“ направи това, което „Лудогорец“ трябваше да стори в предишния кръг на Шампионската лига. Албанският шампион победи и във втория мач кошмара на „орлите“ „Милсами“ с 2:0 и така след общ резултат 4:0 комфортно си осигури място в плейофите на Шампионската лига, а с това и минимум участие в групите на Лига Европа.
Българският национал Венцислав Христов бе резерва за Шкендербеу и се появи в игра в 78-ата минута на мястото на Хамди Салихи. Именно Салихи отбеляза първия гол в мача в 16-ата минута, а задачата на албанците бе улеснена 2 минути по-рано, когато Андроник получи директен червен картон. В 55-ата минута Герхард Прогни оформи крайното 2:0.

Кирил Александров

Най-ново

Единична публикация

Избрани