Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ще има пари за ремонт на МиГ-29

[post-views]

samolet_migИма пари за ремонт на българските изтребители. Това стана ясно на последното правителствено заседание, на което заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев отчете сериозни приходи в бюджета за първото полугодие. Парите за ремонт на миговете ще бъдат предоставени именно от тези средства.   
Премиерът Борисов поиска договор за ремонт на миговете, който ще бъде незабавно финансиран в пълен размер. Така, според него, ще бъде гарантирана стабилност за няколко години напред.  Военният министър Николай Ненчев заяви, че това ще бъде направено не по-късно от края на месеца. Заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев докладва, че излишъкът към края на месец юли е 801 милиона лева, като за същия период на миналата година дефицитът е бил 1 147 милиона лева. 
От стр.1
Впечатляващи са резултатите на  митниците и на данъчната администрация. Премиерът постави задача на финансовото ведомство да бъдат събрани още приходи, от които 2 млн. лв. да бъдат за ремонт на вертолетите Ми-17, които участват в гасенето на горските пожари. Единият от тях  е с изтекъл ресурс на двигателите, обясни военният министър. Той посочи, че са нужни около милион лева за ремонта на всяка машина, като това може да стане в дружество „Летец“, за да не се правят излишни разходи. 
Борисов разпореди ремонтът да се извърши незабавно и пое ангажимент в новия военен бюджет да има предвидени повече средства за обновяване и ремонт на техниката. Премиерът заяви, че ще утвърди предложение за награждаване на военнослужещите, участвали в гасенето на пожарите.  

Най-ново

Виж още

Избрани