Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

8 убити и стотици ранени при атeнтат в Кабул

[post-views]

Няма пострадали български военнослужещи при терористичния атентат в афганистанската столица Кабул. Най-малко осем души загинаха и стотици бяха ранени при нападението с камион, натоварен с експлозиви. От военното ни министерство допълват, че Министър Николай Ненчев е в постоянна връзка с командването на българския контингент, който е част от тренировъчната мисия на НАТО „Решителна подкрепа”.
Камионът-бомба е експлодирал в гъсто населен квартал на Кабул. Освен жилищни постройки и магазини в района има правителствен комплекс със сгради на афганистанското Министерство на отбраната.
Никой не е поел отговорност за атентата, но той е поредното нападение в Кабул след избирането на новия лидер на афганистанските талибани.
Властите се опитват да установят целта на атаката. Според местни медии в района има таен офис на афганистанското разузнаване. Това, което може да се потвърди, е силата на взривното устройство, оставило кратер с дълбочина от 10 метра.
Властите се опасяват, че броят на жертвите може да скочи, от опасения, че има затрупани хора под развалините. Сблъсъците между подкрепяното от НАТО правителство и талибаните се увеличиха значително, след изтеглянето на бойните контингенти на Алианса в края на миналата година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани