Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Година след убийството на чернокож младеж отново размирици в американския град Фъргюсън

[post-views]

ferguson-demonstraciiЧернокож мъж е с тежки огнестрелни рани, а друг е по-леко ранен при сблъсъци между полицията и протестиращи в американския град Фъргюсън. До ескалацията на насилието се стигна след протест по повод годишнината от убийството на невъоръжения 18-годишен младеж Майкъл Браун, който беше застрелян от служител на реда.
Стотици се събраха във Фъргюсън, щата Мисури, за да отбележат годишнината от убийството на невъоръжения афроамерикански младеж Майкъл Браун от полицаи. 
Протестът започна с четириминутно мълчание в памет на убитото момче – толкова часове тялото му е било на улицата без да бъде прибрано. До престрелка се стигна, след при опит на униформените да разпръснат тълпа демонстранти, които блокираха улици и започнаха да разбиват витрини на магазини. При инцидента са били простреляни двама души. Единият ранен е участник в протеста, а другият – служител на реда. Градът стана сцена на расови сблъсъци миналата година след като полицай застреля Браун. По-късно насилието завладя и други населени места в Съединените щати.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани