Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На празника на военния флот випуск 2015 на ВВМУ получи дипломите си

[post-views]

Офицерски пагони получиха курсантите от випуск 2015, завършили успешно висшето Военноморско училище „Никола Йонков Вапцапаров” във Варна. С това приключиха празненствата, посветени на 136-ата годишнина от създаването на Военноморските ни сили.

Обновената зона на Морска гара – Варна посрещна курсантите и гостите, които присъстваха на ритуала по присвояване на първо офицерско звание, В началото тържествено бяха издигнати знамената на Военноморските сили. Дипломите си получиха 31 курсанти от Военноморското училище, а първо офицерско звание лейтенант ще носят 18 души, завършили магистърски програми. Има много символика в срещата на историята с носителите на бъдещето, поели знамената и заветите на славните си предшественици, каза в словото си министърът на отбраната Николай Ненчев.
Във Фестивалния конгресен център във Варна с тържествено събрание бе отбелязан празникът на българските военни моряци. Министърът на отбраната и началникът на отбраната наградиха отличили се военнослужещи и цивилни служители от състава на Военноморските сили.
Комаандирът на ВМС контраадмирал Митко Петев припомни, че щабът на Военноморските сили стана първият щаб на оперативно ниво, който бе сертифициран да планира, ръководи и провежда операции съгласно стандартите на НАТО. 
На тържеството в конгресния център дипломите си получиха студентите – бакалаври от Военноморското училище.

Най-ново

Единична публикация

Избрани