Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Испански сблъсък ще определи новият носител на Суперкупата на Европа

[post-views]

Тази вечер в 21:45 часа на стадион „Борис Пайчадзе“ в Тбилиси Барселона или Севиля ще стане новия крал на Европа. Победителят в Шампионската лига и този в Лига Европа ще опитат да прибавят нов трофей в колекцията си. Барселона изглежда като отборът фаворит преди този мач. Каталунците се надяват да изравнят рекорда на Милан и да спечелят петата Суперкупа в историята си в деветия си финал за трофея.
Луис Енрике няма да може да разчита на болния Неймар и контузения Жорди Алба.
В атака обаче наставникът има на разположение Педро, Меси и Суарес. За Севиля под въпрос до последно остава Адил Рами, а Стеван Нзонзи със сигурност пропуска мача заради болест. Треньорът Унай Емери обаче ще има на разположение новите си попълнения Коноплянка и Имобиле, които почти сигурно ще започнат сред титулярите.
Общата статистика между двата тима във всички турнири е категорично в полза на Барса. Каталунците имат 80 победи, срещу само 38 загуби, а 34 мача са завършили наравно. Последната загуба на Барселона от Севиля е от 2010 година, като в следващите 11 мача каталунците имат 8 победи и 3 равенства.

Най-ново

Единична публикация

Избрани