Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втори ден на сблъсъци между полиция и имигранти в Гърция

[post-views]

garciq_policiq_migrantiПоредната вълна от имигранти акостира на гръцкия остров Кос, където ситуацията с бежанците през последните няколко дни излезе извън контрол. Гърция, наред с Италия е сред най-засегнатите страни от постоянно растящия бежански поток от Северна Африка и Близкия Изток.
Напрежението на остров Кос, който е първата спирка за хилядите имигранти, в опит да влязат в Европа продължава да расте. Причината е невъзможността на властите да предоставят адекватни условия за живот на стотиците хора търсещи по-добър живот на Стария континент. Хората недоволстват и от бавното обработване на документите им, с които да получат статут на бежанци.
В опит да овладеят ситуацията гръцките власти разположиха допълнително полицаи пред офисите за обработка на документи, където от седмици се нижат огромни опашки. През последните няколко дни често напрежението прерастваше в сблъсъци между имигранти и полиция.
Независимо, че в началото на седмицата ЕС отпусна няколко милиарда евро, с които да помогне на засегнатите от имигрантския поток страни, средствата са крайно недостатъчни, твърдят неправителствени организации.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани