Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Растат жертвите от инцидента в китайския град Тянцзин

[post-views]

eksploziq_kitaiПродължават да растат жертвите от двете мощни експлозии в складовете на фабрика за химически материали в северния китайски град Тянцзин. Най-малко 44 души са загинали. Ранените са над 500, според последната информацията на китайските власти. Все още няма официална версия за трагедията.
Последиците от експлозиите могат да се видят на километри от епицентъра им в индустриалния район на град Тянцзин. Десетки сгради пострадаха, а стотици коли са опожарени. Спасителни операции по издирване на оцелели продължават. Властите се опасяват, че броят на жертвите ще продължи да расте, защото над 30 пожарникари се водят в неизвестност, а много от пострадалите са хоспитализирани с опасност за живота.  В издирвателните операции участват и цивилни, предимно близки на изчезналите.
Ден след трагедията все още няма яснота, за това какви химикали са се възпламенили и имали опасност за изхвърлянето на опасни вещества във въздуха.
Двете експлозии в индустриалния център на град Тянцзин, които са засечени от сателити в космоса станаха късно снощи. В мрежата се появиха потресаващи кадри от взривовете. Уточняват се причините за трагедията, като през деня беше съобщено ,че собствениците на фабриката са задържани и са разпитвани в полицията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани