Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна и бунтовниците с взаимни обвинения

[post-views]

Ukrainian soldiers stand guard at a checkpointУкрайна и проруските сепаратисти се обвиниха взаимно в умишленото нарушаване на подписаното в Минск мирно споразумение. Размяната на обвинения дойде няколко часа след като Киев съобщи за масирана бунтовническа атака в източните части на страната.
Независимо от обявено преди повече от половин година временно примирие епизодичните сблъсъци между украинската армия и подкрепяните от Русия сепаратисти не стихват. Украинската армия разпространи кадри с последствията от последния масиран артилерийски обстрел в Донбаския район. Бунтовниците обвиняват Киев за подновеното насилие.
Украинският външен министър Павло Климкин е категоричен, че зад последната атака стои Русия, която иска да провали примирието. Наблюдателите на ОССЕ определиха атаката като алармираща.
Един от лидерите на бунтовниците заяви, че Киев е основния провокатор и ако примирието претърпи провал, пълномащабната война е неизбежна.
Русия също взе страна в последната размяна на обвинения. Президентът Владимир Путин свика извънредна срещата на Съвета за сигурност  на ООН заради напрегната ситуация. Кремъл също обвинява Киев, че продължава да обстрелва гъсто населени региони под контрола на сепаратистите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found