Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават спасителните операции в китайския град Тянцзин

[post-views]

kitai_ekssploziqСитуацията в китайския град Тянцзин след двете разрушителни експлозии в района на пристанището, остава критична. Втори ден пожарникарите не могат да угасят пламъците. Една дузина хора продължават да се водят неизвестност.
36 часа след опустошителните експлозии в индустриалния район на град Тянцзин над 1000 пожарникари продължават да се борят с пламъците. През деня на  мястото на инцидента пристигнаха близо 200 военни химици, които проверяват въздуха за опасни токсични вещества. Като безопасна мярка спасителните екипи носят специални предпазни дрехи и маски.
Според последните данни на властите при експлозиите са загинали най-малко 56 души, сред които 17 пожарникари Ранените са над 700. От тях близо 25 са в критично състояние.
В същото време продължава издирването на дузината пожарникари, които са в неизвестност от 32 часа.  В ранните часове на деня беше съобщено, че спасителните екипи са успели да извадят от развалините на сграда 19- годишен огнеборец. Състоянието му е критично, но засега стабилно, съобщиха лекарите от болницата, в която е приет.
В неизвестност остават и няколко служители на фабриката, в която станаха експлозиите.
Местни медии твърдят, че в експлодиралите складове са съхранявали силно токсични материали, компресирани газове, и леснозапалими химически течности.

Все още няма официална версия за причините, довели до експлозиите, които според експертите се равняват на общо 28 тона тротил.

Най-ново

Единична публикация

Избрани