Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ново литературно пространство в НДК

[post-views]

Литературен клуб „Перото” ще стартира през септември в НДК. Любителите на хубавото четиво ще могат денонощно да посещават клуба, който ще се превърне в дом на книгата и място за провеждане на литературните събития в столицата. Националният център за книгата подготвя каталог на съвременната българска литература, който включва повече от 60 български автори. Той ще представи страната ни на международния панаир във Франкфурт.

Клуб „Перото” ще включва богата програма за всички литературни любители. В сърцето на помещението ще се помещава сцена, а мястото може да се използва като читалня. Предвижда се и книжарница, в която всеки ще има възможност да закупи стойностни книги от любимите си автори. В нея ще се предлагат класическа и съвременна българска литература, както и преводни книги. В клуба ще се организират дискусии, четения и представяне на книги. През уикенда територията ще е запазена за  детски празници.
Националният център за книгата в НДК има две програми „Българска книга” и „Преводи”. Чрез първата подпомага издаването на български книги в страната, а втората стимулира преводите на български автори в чужбина. Директорът на центъра Светлозар Желев издаде, че от отварянето на програмите за кандидатстване, са постъпили тридесет проекта, от които много са одобрени.  Кои – ще стане ясно в началото не септември. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Ива Сапунджиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани