Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха останките от самолета, катастрофирал в Индонезия

[post-views]
samolet_katastrofa_indoneziqИндонезийските власти съобщиха, че са открили останки от разбилия се през уикенда пътнически самолет на авиокомпанията Тригана Еър. Към мястото на предполагаемата катастрофа пътуват екипи на гражданска защита.
Самолетът, с 54 души на борда, изчезна в неделя от радарите, и най-вероятно се е разбил в източния планински район на Индонезия – Папуа. Властите се опасяват, че няма да открият оцелели при катастрофата.
Ден след трагедията беше публикуван и списък с пътниците, с което се потвърди информацията, че в самолета на авиокомпания Тригана Еър са пътували няколко деца и бебета.
На този етап от разследването като причина за катастрофата се посочва лошото време в района. Не се изключва и версията за технически проблем. Медиите коментират, че самолетът е бил на 27 години. От компанията твърдят, че машината наскоро минала технически преглед.
Това е 14-тата катастрофа на авиокомпанията Тригана Еър от откриването й през 1991г. Заради лошото си досие компанията е в черния списък на ЕС на авиопревозвачите, на които е забранено да летят в европейското въздушно пространство.
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани