Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова бомбена експлозия в Банкок

[post-views]

bangkok-exploziq-tailandНяма данни за пострадали или ранени при новата експлозия в тайландската столица. Атаката става по-малко от ден след смъртоносното нападение в центъра на града, при което загинаха над 20 души. Властите съобщиха, че вече имат заподозрян за нападението.  
Охранителни камери запечатаха второто бомбено нападение, станало в ранния следобед местно време.
Устройството е било по-малко от това, при вчерашния атентат. Очевидци твърдят, че бомбата е била хвърлена от мост, който минава над спирка на метрото. За късмет устройството паднало в минаващата наблизо река.
В същото време властите разпространиха снимки с предполагаемия извършител на атаката в центъра на Банкок. Неговата идентичност не се съобщава, но се твърди, че е член на антиправителствена група от североизточните части на страната. Районът е бастион на т.нар. червени фланелки или политическата фракция, която е най-големият противник на военна хунта. Армията узурпира властта, след месеци на масови протести в страната.
Атаката край храма Перуан, при която загинаха 21 души, а над 120 бях ранени, се смята за най-голямото терористично нападение в историята на Тайланд. Осем от жертвите са чуждестранни туристи.
Атентатът, наред с политическа нестабилност, ще нанесе поредния тежък удар върху туризма, който е основният източник на финанси за тайландската икономика.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани