Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ИДИЛ пое отговорност за атаката в Кайро

[post-views]

egipet-bomba-atakaШест полицаи бяха ранени, след като кола-бомба избухна до сгради на египетската службата за национална сигурност и съд в столицата Кайро.
В съобщението на ислямистката организация Синайски полуостров, която е клон на ИДИЛ в Египет, се посочва, че атаката е отмъщение за екзекуцията на шестима нейни членове.
Египетското вътрешно министерство съобщи, че нападението е извършено от двама мъже, които след като паркирали колата-бомба, избягали с мотоциклет.
Експлозията е била толкова мощна, че фасада на една от сградите е напълно унищожена. Жители на няколко квартала са усетили експлозията.
От началото на годината Кайро на няколко пъти беше жертва на подобни бомбени нападения. Последната атака става няколко дни, след като президентът Абдел Фатах Ал Сиси подписа нов закон срещу тероризма.
Няколко часа след бомбеното нападение е Египет въоръжен мъж, с предполагаеми връзки с ИДИЛ, уби полицай в тунизийския град Сус. Инцидентът е станал на същия плаж, където през юни бяха убити над 30 туристи, по-голямата част от които британски граждани.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Избрани