Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Париж и Лондон погват трафикантите на хора

[post-views]

Par8239640Великобритания и Франция подписаха споразумение за сигурност, за да се справят с задълбочаващата се криза с нелегалните емигранти във френския град Кале. През последните месеци ситуацията там на няколко пъти излезе извън контрол.
Френско-британското споразумение предвижда създаването на съвместен команден и контролен център. Новата структура ще фокусира усилията си върху престъпните групи за трафик на хора, а не толкова срещу самите имигранти.
Кризата във френския град Кале, през който минава Евротунела, свързващ британските острови и европейския континент, излезе извън контрол това лято. Според официалната извадка на властите за по-малко от 2 месеца са регистрирани над 2000 опита да се пресече 35 км съоръжение. С това зачестиха и смъртните случаи.
В момента град Кале е дом на 3000 имигранти от Близкия Изток и Северна Африка.
Много неправителствените организации посочват, че основния проблем не е сигурността, а нехуманните условия, в които живеят хората.
Ситуацията в Кале обаче е върха на проблемите с имигранти за Европа. Според последният доклад на ЕС над 100 хиляди души искат да получат документи за работа и постоянно жителство на Стария континент.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани