Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Ще развиваме отношенията си с България

[post-views]

Vladimir_PutinЧленството на България в НАТО не означава, че Русия няма да развива отношения с тази страна. Това заяви в Ялта, на анексирания от Москва украински полуостров Крим, руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС в понеделник. Изказването му бе направено по време на заседание на президиума на Държавния съвет, посветено на развитието на туризма в Русия.
„Членството на България в НАТО е факт и не мога да кажа, че това ни безпокои по някакъв начин. Не зная радва ли се за това самата България. Решението е взето, това е суверенен избор на българския народ, ние се отнасяме към него с уважение и ще работим с България независимо от всички сложни въпроси, свързани с реализацията на каквито и да е проекти, в това число в областта на енергетиката, като например Южен поток“, поясни руският президент, цитиран от РИА „Новости“. Путин посочи, че София се е отказала от „Южен поток“. Той подчерта, че Русия смята България за много близка страна, в духовен и исторически план и възнамерява да развива с нея отношение във всички направления.
Владимир Путин предупреди за опасност от диверсии и друга подривна дейност в Крим и нареди на силите за сигурност при нужда да реагират адекватно. В обръщението си към заседанието на Съвета за сигурност на Руската федерация в кримската военноморска база в Севастопол Путин заяви, че няколко държави планират диверсии и саботажи в Крим и вербуват хора, които да ги извършват и „да разпространяват радикална пропаганда“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани