Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ципрас изгуби мнозинство в парламента

[post-views]

cipras_garciqГърция върви към предсрочни парламентарни избори, вероятно през септември, след като правителството на Алексис Ципрас изгуби мнозинството в парламента. Неговата партия СИРИЗА се раздели на няколко фракции, съобщи кореспондентът на БНР в Атина.
Прилагането на реформите от третата спасителна програма изисква правителство със силна парламентарна подкрепа. Кабинетът на Алексис Ципрас вече няма мнозинство в парламента, след като 40 депутати от управляващата СИРИЗА реално гласуват против програмата на правителството. Очаква се в следващите дни премиерът да подаде оставка, коментират медиите в Гърция, като се позовават на източници от правителството. Гръцкият премиер все още не е направил изявление дали ще поиска вот на доверие, или ще обяви направо извънредни парламентарни избори. Вероятните дати, коментирани от медиите, са през септември.
Атина погаси 3,4 млрд. евро дълг към Европейската централна банка. Средствата са от първия транш на третия заем от 86 млрд. евро, който Гърция получи след споразумение на финансовите министри от еврозоната. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани