Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вълшебните думички в сигурността

[post-views]

mihail_grigorovПрозрачност и предвидимост във военната област, това е призивът, подкрепян от НАТО, в отговор на новите предизвикателства пред европейската и международната сигурност. Този призив е и принцип на действие, включително и при провеждането на мащабни военни учения. 
Една от тези планирани прояви – най-голямото многонационално въздушнодесантно учение в Европа – започна вчера в района на Балчик и Тенево. В него участват парашутисти от 9 държави членки на Алианса. 
През есента в Италия, Португалия и Испания НАТО провежда „Trident Juncture 2015“ – най-голямото си учение на всички видове въоръжени сили, с участието на армиите на над 30 държави – съюзници и партньори. Ученията са достъпни за наблюдатели и медии.
Липсата на информация във военната област винаги създава риск за международната стабилност. Подозрителността е може би най-лошият съветник в политиката. Ето защо прозрачността и предвидимостта във военната област от тук нататък най-вероятно ще бъдат новите вълшебни думички в сигурността.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Михаил Григоров

Най-ново

Единична публикация

Избрани