Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МВР засилва контрола по пътищата

[post-views]

Обезщетенията на полицаите при пенсиониране няма да бъдат намалени, коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Това също беше една тема, която изключително спекулативно и напълно необосновано беше лансирана в медиите”, каза още тя.  
По отношение на актуалната тема с автомобилните гонки, вътрешният министър заяви, че се е разпоредила да се направи един списък или карта, на които до този момент е имало автогонки, за да се вземат някакви мерки. 

Дали да бъдат криминализирани гонките ще бъде обсъждано със специалисти и ще се търси експертно мнение. Според Румяна Бъчварова важно е да има ефективен контрол както и изпреварваща информация. Тя коментира мерките за пътна безопасност и законодателните промени. Затова и през август контрола по улиците беше засилен.
Всички мерки и действия, които се предлагат от министерството, няма да бъдат в рамките на извънредния труд, а ще бъдат по логиката на уплътняване и активизиране на дейността на служителите по време на техните дежурства.
Ще се обърне особено внимание на проверките за алкохол и правоспособност на шофьорите, защото те се оказват много съществена причина за ПТП.
Още една мярка е, съвместни екипи с ДАИ, които ще бъдат на местата, където има най-засилен трафик и ще се проверяват ТИР-ове и автобуси.
Румяна Бъчварова награди четирима служители на Гражданска защита успешната акция на магистрала Хемус на 13 август, когато спасиха шофьора на преобърнала се цистерна. Наградените са комисар Тошко Бързилов и старши спасителите Кирил Дикански и Йордан Михайлов, както и Борислав Беров, водач на специален автомобил. 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани